Siivouspalvelut vahvalla ammattitaidolla

Klarna: Mikä on Sofort GmbH

Klarnan uusi verkkopankkimaksu sujuvoittaa maksamista.

Tammikuussa 2020 Klarna kertoi uudesta verkkopankkimaksusta, joka on lanseerattu Suomessa asteittain vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana. Uusi maksutapa hyödyntää pankkien omia mobiilipankki- ja PSD2-rajapintoja ja sen ansiosta kuluttajat voivat maksaa pankkitililtään ilman, että he joutuvat kulkemaan pankkien toisinaan takkuisten käyttöliittymien läpi. Tämä nopeuttaa ja sujuvoittaa maksamista erityisesti silloin, kun ostokset tehdään mobiililaitteella.

Klarna on innovatiivisten maksutapojen maailmanlaajuinen edelläkävijä joka tarjoaa suomalaisille verkkokauppiaille maksutavan, joka tuo PSD2 direktiivin hyödyt myös kuluttajille Suomeen.

Klarnan verkkopankkimaksu on jo tuhansien kauppiaiden ja miljoonien kuluttajien käyttämä muualla Euroopassa, ja antaa entistä useamman suomalaisen hyötyä Klarnan tuomasta turvasta maksamisessa.

Mikä on Sofort GmbH?

Sofort GmbH on Klarnan saksalainen tytäryhtiö, joka tarjoaa PSD2-direktiivin mukaisen maksutoimeksiantopalvelun. Sofort GmbH on ollut osa Klarna-konsernia vuodesta 2014, ja miljoonat asiakkaat ovat käyttäneet Sofortia eri puolilla Eurooppaa vuodesta 2005 lähtien, jolloin Sofort perustettiin.

Onko Sofort GmbH luotettava?

Sofort tarjoaa yhden markkinoiden turvallisimmista maksutavoista. Sofortin maksupalveluratkaisun keskiössä on asiakasturvallisuus, ja data välitetään toimialan yleisesti hyväksytyn salaustekniikan mukaisesti. PSD2-direktiivin turvallisuusvaatimuksiin kuuluu velvoite käyttää niin kutsuttua vahvaa tunnistautumista, kuten verkkopankkitunnuksia, tunnistautumiseen ja maksujen vahvistamiseen. Tällaisia arkaluonteisia maksutietoja (esim. luottamuksellisia sisäänkirjautumistunnuksia) ei koskaan säilytetä eikä ulkopuolisilla tai Klarnan tai Soforin työntekijöillä ole pääsyä niihin missään vaiheessa.

Onko Klarnan verkkopankkimaksu turvallinen?

Kyllä. Klarnan verkkopankkimaksun tarjoaa yllämainittu Sofort GmbH, ja Sofort tarjoaa yhden markkinoiden turvallisimmista maksutavoista. Euroopan talousalueella myönnettyjen toimilupiensa nojalla Klarna ja Sofort saavat tarjota maksupalveluja kaikissa EU-/ETA-maissa, mukaan lukien Suomessa. Sofort on tehnyt Suomen Finanssivalvonnalle notifikaation maksupalveluiden tarjoamisesta Suomessa. Lue lisää Finanssivalvonnan rekisteristä. Klarna ja Sofort tunnistautuvat pankeille läpinäkyvällä, riittävän luotettavalla ja turvallisella tavalla, kuten PSD2-direktiivi velvoittaa.

Miksi Klarna/Sofort pyytää verkkopankkini käyttäjätunnusta?

Kysymme verkkopankin sisäänkirjautumistietoja, jotta voimme käynnistää maksutoimeksiannon automaattisesti maksajan puolesta hänen pyyntönsä mukaisesti. Klarna tai Sofort eivät koskaan tallenna tai säilytä asiakkaiden pankkitietoja, kuten luottamuksellisia sisäänkirjautumistunnuksia tai vahvistuskoodeja, eikä ulkopuolisilla tai työntekijöillämme ole pääsyä niihin missään vaiheessa.

Mitä tietoja Klarnalle annetaan ja miten Klarna käyttää niitä?

Kun käynnistämme maksutoimeksiannon maksupalvelun käyttäjän (kuluttajan) puolesta, pyydämme häneltä lupaa selvittää hänen tilinumeronsa (IBAN). Tarvitsemme tilinumeroa, jotta voimme tarvittaessa tehdä automaattisesti maksunpalautuksia kuluttajalle.

Mitä kaikkia tietoja Klarna saa haltuunsa verkko-ostajasta? 

Jotta voimme tarjota maksamiseen liittyviä palveluita, tarvitsemme tietysti tiettyjä henkilötietoja mm. asiakkaan henkilöllisyyden varmistamiseksi ja petosten ehkäisemiseksi. Tarvittavat tiedot riippuvat asiakkaan valitsemasta maksutavasta. Klarna tai Sofort eivät kuitenkaan koskaan tallenna tai säilytä asiakkaiden luottamuksellisia sisäänkirjautumistunnuksia tai vahvistuskoodeja, eikä ulkopuolisilla tai työntekijöillämme ole pääsyä niihin missään vaiheessa.

Voiko verkkopankkimaksun suorittaa antamatta omia tietoja?

Keräämme vain sellaisia tietoja, jotka ovat välttämättömiä maksupalvelun tarjoamiseksi kuluttajille. PSD2:ssa on säädetty muun muassa, että IBAN-tilinumero, asiakkaan henkilöllisyys ja tilin valuutta ovat välttämättömiä tietoja maksutoimeksiannon käynnistämiseksi. Kuluttaja voi tietenkin olla antamatta tietojaan ja verkkopankkimaksun sijaan valita jonkin muun Klarnan tarjoamista maksutavoista. Keräämme koko ajan palautetta maksutavoistamme, jotta voimme kehittää niitä paremmaksi.

Klarna tarjoaa laajan valikoiman maksutapoja, ja tähän mennessä olemme huomanneet, että uuden verkkopankkimaksun vastaanotto on ollut erittäin positiivista. Olemme kuitenkin myös saaneet palautetta, että kaikki eivät täysin koe tuntevansa palvelua ja sen toimintaa, ja sitä parannamme juuri nyt. PSD2:n tavoitteina on antaa maksupalveluntarjoajien tarjota maksupalveluita kuluttajille ja varmistaa, että nämä palvelut tarjotaan kuluttajille turvallisella tavalla.

Lue lisää:

Klarnan uusi verkkopankkimaksu sujuvoittaa maksamista